mandag den 8. april 2013

Stenalderaftensmad - Grøn suppe med vannamei rejer !

Aftensmad!


Så er det tid til aftensmad og denne gang bliver det til en nem ret som også kan blandet af forskellige grønsager. Suppen hedder en grøn suppe fordi den kan skifte fra gang til gang men er altid lavet af grønne grønsager man koger. Denne gang er det en spinat og basilikums suppe. Andre eks. kan være persille, bredbladet persille, forskellige salater og kål, osv. 
Her er til 2 personer 

Ingredienser

Til suppen:
4 skalotteløg
smør - til stegning 
2 dl. cremefraiche
(evt. 1 dl hønsefon - kan undværes)
3dl vand
1 bundt frisk basilikum
4 store håndfulde frisk spinat
lidt salat - da det var til overs 
 1 spsk dijonsennep (er stærk, brug evt. ½ hvis suppen ikke skal være for stærk)
salt
sort peber
Citron - til topping på suppen 

Kødet:
350g rejser 
2 tsk grøn pesto
smør - til stegning
cayennepeber
salt

Fremgangsmåde:

Pil og hak skalotteløgene. Kom dem i en gryde og sautér dem i et par minutter i smøret.
Tilsæt cremefraiche og lad det stege lidt.

Steg rejserne på en pande i smøret. Tag dem først af når suppen er klar og vend dem med pesto. 

Skyld og hak salat, basilikum og spinat og kom det i suppen. Tilsæt derefter 3 dl vand, evt. hønsefond og sennep. 
Rør alt godt rundt og blend til den er fint blendet.


God appetit !


Ingen kommentarer:

Send en kommentar