søndag den 14. april 2013

Lidt til den søde tand - New York Style Cheesecake !


Denne kage er en af de store syndere og har ca. 4500 kcal i den og der er en masse mælkeprodukter så hvis man er mælke allergier skal man ikke spise denne kage. Det er desværre osse en lidt dyr kage og lave, denne kage har kostet ca. 200 kr. MEN ! Den er god og så absolut en af mine ynglings!
Fordi det nu er søndag, så synes jeg I skal have lidt til den søde tand, som ikke er stenalder. 
Kage til 10 mennesker

Ingredienser:

Til bunden:
Ca. 12 Digestives kiks eller andre grahamskiks
5 spsk smeltet smør
1/4 cup sukker
1/4 tsk groft salt

Til ostefyldet:
1 kg flødeost (jeg brugte Philadelphia original og du kan IKKE bruge light udgaven , så bliver den for tynd)
1 1/2 cup sukker
1 tsk revet limeskal og 2 spsk limesaft
1/2 tsk groft salt
4 store æg
1 cup cremefraiche

Til glasur:
1 cup cremefraiche
1/4 cup sukker
1 tsk vanilje

Fremgangsmåde:

Trin 1:

 Forvarm ovnen til 190 grader og smør en almindelig springform godt ind. ca. 23 cm.

 Trin 2:

Læg dine kiks i en pose og brug alle dine indre aggressioner og smadr dem til krummer med en bagerulle eller brug sådan en stavblender som jeg har gjort. Jeg kan bedst lide at alle kiks er helt knust. 

  Hæld dem op i en lille skål og tilsæt 5 spsk smeltet smør, sukker og salt. Rør det sammen.

 Hæld det ned i springformen og pres det ned i bunden og 1 cm op ad kanten på formen. Lad den bage i ovnen ca. 12-15 minutter. Lad den køle lidt af. 

Skru ned for varmen i ovnen – til 160 grader.

Trin 3:

 Brug en elektrisk røremaskine eller elpisker til at røre al flødeosten sammen. Det skal bare lige samles. det må ikke være for høj en hastighed da der ellers vil komme for mange luft bobler i kagen og det er ikke godt !

Tilsæt sukker lidt af gangen og husk at skrabe siden af røreskålen indimellem, så du får det hele med. Rør lime skal og saft i samt salt. Rør et æg ad gangen i og tilsidst cremefraiche.


 Sådan her skal se ca se ud når alt er rørt i. Det er ikke meningen man skal røre det længe for det skal gerne være meget tykt og cremet.

Trin 4:

Oste cremen skal nu hældes over i spring formen og fordeles pænt. 
 Fyld din elkedel og start den. Pak undersiden af springformen ind i alufolie, så du er sikker på at al den gode fyld ikke løber ud. Hæld ostemassen i springformen oven på kiksebunden. Sæt springformen i en større bageform/på en bageplade og hæld kogende vand på den store bageplade ca. halvt op ad springformen.
Bages i ca. 1 time og 30 minutter, indtil den er fast i midten når du forsigtigt rører den ovenpå. Fjern formen fra pladen med vand.

 Trin 5:

Mens kagen har bagt rører du glasuren sammen. Røres sammen i en skål. Glasuren glattes hurtigt ud oven på kagen og kagen sættes tilbage i ovnen og bages i 10 min.



Så er kagen færdig og skal nu stå i køleskabet natten over (helst 24 timer) så den kan blive helt fast. 

Nu kan kagen serveres som man ønsker. Jeg har smeltet lidt 70 % chokolade og "kastet" det tilfældigt i striber hen over kagen så den var ekstra fin :) Man kan pynte med lige det man ønsker. 


Et langt indlæg for det tager lang tid og lave denne kage så det er ikke noget man fikser en time før gæsterne kommer. Sæt gerne 3 timer af til forberedelsen alene.

God appetit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar