torsdag den 9. maj 2013

Stenalder Aftensmad - Thai Kylling !

Aftensmad !


I dag skal vi prøve noget mere eksotisk end vi plejer. Vi skal have Thai kylling. Denne ret er originalt lavet med mange halv dyre og specielle ingredienser, så jeg har valgt at lave den lidt om så den er mere SU venlig. På et senere tidspunkt kunne jeg dog godt tænke mig at lave den rigtige version da den virkelig lyder til at være god. Men i denne omgang laver vi den lidt mere simple variant, som også smager vildt godt og så er den ikke så svær eller dyr at lave.
Her er til 2 personer 

Ingredienser 

1 tomat 
½ squash 
1 fast mango 
1 rød snack peber 
4 store forårsløg 
2 fed hvidløg 
 2 kylling fileter
saften fra 1 lime 
Smør til stegning 
salt 
2 pakker hønse bouillon 
cayennepeber 
chili  - enten frisk eller tørt 
karry 

Fremgangsmåde

Find en pande og en gryde frem og put smør i dem begge. Skær kylling fileterne i strimler og steg dem på panden sammen med salt, karry og cayennepeber. Steg det på lav varme så det ikke tager farve eller bliver tørt. 

 Tænd for gryden så smøret smeltes ( vær ikke bange for at bruge en del smør) og hak så 2 fed hvidløg og bland karry, cayennepeber, salt, lime saft og chili i smøret. 
Efter det har steg lidt (uden at få farve, på lav varme) så hak forårsløgne og bland dem i. 

 

 Når forårsløgne er blevet lidt bløde/stegte så hak resten af grønsagerne i den størrelse eller form du ønsker og put det i. Jeg har valgt strimler i denne omgang.


 Grønsagerne må ikke blive for bløde, så de skal ikke steges ret længe, bare lige et par minutter. Tilføj til sidst de 2 pakker hønse bouillon, 1 dåse kokosmælk, mangoen og kyllingen fra panden ved siden af og lad det simre i ca. 20 min. Rør rundt ind i mellem så det bliver varmet igennem. 


God appetit !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar